Besøk hos kongen

Besøk hos kongen

Etter noen dager på TinTing er hvilepulsen på afrikansk nivå, og hvis utferdstrangen melder seg, kan man for eksempel bli med til øyriket i sørvest, mot grensen til Guinea Bissau. Vi skal både langt tilbake i tid og oppleve litt av det moderne Senegal. En reise som kan ta fra to til fem dager, alt etter hva man ønsker å se. 

Skreddersydd tur

Denne utflukten formes etter hvor lang tid man har, og prisen varierer også.
Den korteste varianten av denne turen er basert på to personer og en overnatting.
Den koster ca 1500 kroner per person.
Den kan utvides til fem eller seks dager. Kontakt oss gjerne på forhånd hvis du har lyst på denne utflukten.

I regionhovedstaden Ziguinchor overnatter vi på et hotell ved bredden av Casamance-elva. Store piroger legger til og fra nedenfor terassen, fulle av passasjerer. Dagen etter besøker vi det franske kultursenteret og de store markedene med mengder av fargerike kvalitetssoffter.  Sentrum av byen har ennå preg av kolonitid.

Så til kongedømmet Oussouye. Underveis spiser vi lunsj og har siesta under trærne på et idyllisk vertshus.På sykkel gjennom landsbyen Oussouye guides vi av kongens høyre hånd, som vet alt som er verd å vite om stedet. Animismen lever i beste velgående hånd i hånd med islam og kristendommen, og vi får se et av animistenes offersteder og landsbytrommen som ennå er i bruk for å sende viktige beskjeder.

Ungdommer forbereder seg på den viktige kulturelle innvielsen, der de skal oppholde seg flere uker i skogen.

Kongen av Oussouye er den 17. valgte monarken i rekken.  Vi møter ham på mottakelsesværelset i skogen like ved palasset. Han nyter stor tillit og er valgt for livstid. Kongen gir råd både i personlige og politiske saker.

Carabane var utskipningshavn for slaver som skulle selges i Europa. Den ligger nesten ut mot storhavet, og Carabane var også de første regionhovedstaden i Casamance. Ferja fra Dakar legger til her ennå.

Ruinene av fengselet og den enorme kirken som europeerne bygde, forteller sitt. Kirken er under restaurering.I dag er det stemningsfullt og vakkert. Vi overnatter på et gjestehus med fantastiske muligheter for fiskeinteresserte.

På reisen skal vi også til museer som forteller om diola-folkets historie og tradisjoner – mange av dem er heldigvis også historie – før vi tar det rolig på hjemveien til Tinting.