En dag i fiskerlandsbyen Kafountine

Fiskerlandsbyen Kafountine

Her får du innblikk i hele fiskerinæringen, fra byggingen av de fargerike pirogene under trærne på stranda, til pakking av fisk på trailere som går østover og nordover. En liten, stor by hvor du kan nyte et bedre måltid på restaurant, la deg inspirere i de fargerike salgsbodene eller følge fiskernes travle hverdag fra strandkanten.

Innholdsrik utflukt

Utflukten til Kafountine er innholdsrik, så regn med en hel dag. I tillegg til fiskerihavna besøker vi stoff- og klesbutikker, jernvarehandler, matvaremarkedet, håndverksmarkedet og den botaniske hagen.

Når båtene kommer inn med fangst er stranda full av skuelystne. Et fargerikt, gjennomregulert kaos! Unge gutter løper i fraktfart med fiskekasser på hodet, de jobber på akkord. Fisk saltes, tørkes, røykes, garn bøtes, motorer repareres og røyk driver over det hele.

Når fiskerne kommer inn finner du all verdens fisk - også blekksprut

Men det er skyer i horisonten: Utenlandske havtrålere  forsyner seg av fiskeressursene. Et nytt innslag er kinesiske interesser som bygger fiskemelfabrikker som forurenser og ikke gir lokale arbeidsplasser. De gjør som de vil, til manges fortvilelse.

Men turismen vokser sakte og blir stadig viktigere for Kafountine.

Etter å ha sett hele fiskerikjeden, er det godt å komme ut av havna  og få noe kaldt å drikke. Så er det tid for å handle stoffer, klær og suvenirer og gå på grønnsakmarkedet.  Café Coleurs bakhage ved den store baobaben er et fint sted å avslutte Kafountine-dagen.