Abéné-festivalen

Musikk-
festivaler

Et musikalsk fyrverkeri fra 2. juledag til 2. januar hvert år. Da kommer stjerner fra hele Vest-Afrika, og musikkpublikum strømmer til også fra europeiske land. Vi har opplegg for gjestene våre under Abéné-festivalen og passer på at du får med deg høydepunktene.

Abéné-festivalen

26. desember til 2. januar
Øvrige Festivaler:
• Karnevalet i Kafountine: Midten av februar
• Festivalen i Kartong (Gambia): Tidlig februar
• Festivalen i Niafourang: April.
• Konserter og workshops om natur og miljø
Ingen festival i din ferie? Det er alltid musikk et eller annet sted!

Når støvet har lagt seg på scenen i Abéné 2. januar, begynner planleggingen av neste års ukelange musikkfest. Den er årets høydepunkt i den ellers ganske søvnige landsbyen som våkner til liv rett før jul, når sommeren er over og turistsesongen står for døra.

Festivalen trekker artister fra resten av Senegal og det øvrige Vest-Afrika, store stemmer og musikere fra Mali, Nigeria, Guinea Bissau og Gambia og et utall lokale tromme- og dansegrupper som øver intenst hele året for å bli best. Danserne er de reneste akrobater, og blant de beste lokale gruppene er Mama Africa, ledet av Bacary Sagna. Han bor i Niafourang og er også en av våre tromme- og danselærere.

Men publikum er den viktigste artisten: Musikerne er ikke fornøyd om ikke tilskuerne strømmer opp på scenen og slår seg løs for å vise at de setter pris på musikken! En og annen europeer våger seg også opp, til applaus fra de lokale danseløvene.

Om dagen er det program for barna og møter om temaer som avskoging og miljøtrusler. Når konsertene er over, er det disco eller reggaeparty til den lyse morgen. Få med deg nyttårsaften: Da samles hundrevis av mennesker på stranda til fyrverkeri og store bål, gitarspill og sang.

Festivalpublikumet kommer fra store deler av Europa og fyller alle hotellrom.  Abéné er vår nabolandsby, og vi har selvsagt opplegg for gjestene våre i festivaluka.