Praktisk

Praktisk informasjon

Hvor ligger TinTing?

Flyreise

Flere selskaper flyr fra Norge til Gambias hovedstad Banjul, som er nærmeste store flyplass. Her blir du møtt uansett når på døgnet du lander. Kommer du seint, ordner vi hyggelig og billig overnatting.

Det er nå visumplikt til Senegal for nordmenn. Senegals ambassade er stengt i helgen, det er derfor best å ankomme Banjul om morgenen på hverdager. Enten du overnatter eller ankommer om morgenen, ordner vi visum og kjører deretter til Senegal og TinTing. Turen tar ca. halvannen time.

Et alternativ er å fly til Dakar, der visum ordnes enkelt på flyplassen. Fra Dakar kan du ta båt til Ziguinchor, der vi møter deg.

Fly
Suverent behageligst er Brussels Airlines, som nå har flere avganger i uka fra Gardermoen til Banjul, via Brussel eller andre sentraleuropeiske byer. Stor bagasjekvote. Lander seint, krever overnatting i Gambia. 

Du kan også fly med  Norwegian eller Ryanair til Manchester eller London, Gatwick. Herfra flyr Thomas Cook direkte til Banjul.  Du må overnatte på vei opp og/eller ned, men det er rimelig.

Fra Sverige:

Ving: Fra november 2018 har Ving  utvidet tilbudet med ukentlige avganger til Banjul fra Göteborg og København i tillegg til Stockholm – kan bookes på ving.se. Velg Sista Minuten og Endast flygstol. Du lander tidlig på dagen og kan reise direkte til TinTing.

Royal Air Maroc:  flyr direkte til Banjul fra Stockholm. Rimelig. Lander svært tidlig.

 

Bilturen til TinTing tar halvannen til to timer og koster 750 kroner (billigere med flere passasjerer).

Penger

Ta med euro, vi veksler vi for deg. Det er kontanter som gjelder, for nærmeste minibank er i regionhovedstaden  Zigunichor, halvannen timers kjøring fra TinTing.  Western Union har kontor i Kafountine, 30 minutter fra gjestehuset.
Valutaen i Senegal er vestafrikanske franc, CFA. 1.000 CFA er ca 15  norske kroner. Eurokursen er fast mot CFA, men man får mindre enn den offisielle kursen.

Ting du kan få for 1.000 CFA (15 norske kroner):penger

  • to-tre papayaer
  • en stor flaske øl
  • to brus
  • to glass vin
  • mange kokosnøtter
  • en konsertbillett med sitteplass
  • 1,5 kilo fisk
  • en halv kilo kjøtt

Helse/vaksiner

Vaksiner: Sjekk om du må fornye «barnevaksinene» (difteri, stivkrampe, kikhoste og polio). Gulfeber-vaksine kreves. Malariamedisin er å anbefale, selv om det er lite mygg i turistsesongen. Kontakt for eksempel Reiseklinikken i Oslo, tlf. 22 99 15 80, www.reiseklinikken.no

Apotek: Flere apoteker i nærheten

Sykehus: Nærmeste sykehus ligger i Diouloulou

 

Hva bør du pakke ?