Trommetimer

Lær å spille tromme

Har du lyst til å prøve deg på afrikanske trommer? I løpet av noen timer får du de fire ulike slagene inn i fingrene, og du føler deg stolt når du kan spille litt sammen med de erfarne lokale utøverne. 

Andre instrumenter

I tillegg til djemben får du høre blant annet saouruba-trommen og 3-strengsinstrumentet ekonting, begge fra Casamance, og mer kjente tradisjonsinstrumenter som kora. Gitar er også populært.

Flinke lokale utøvere står for trommetimene. En av lærerne er Bacary Sagna, som leder en av de beste musikk- og dansegruppene i distriktet og er en mester på djemben. Det er også mange andre gode musikere, og de kommer gjerne til TinTing for å gi tromme- og dansetimer som kan tilpasses alle: både deg som vil prøve noe nytt og deg som ønsker å lære mer.

TinTing er åpent alltid, men for deg som elsker musikk, er festivalen i Abéné fra 26. desember til 2. januar verdt å merke seg. Den er årets høydepunkt i lokalsamfunnet. I festivaluka får du også med deg nyttårsfeiring med store bål på stranda sammen med hundrevis av festivalgjester.